RSS

Pale Waves – My Mind Makes Noises

Qua uiterlijk kan je de frontvrouwen van de Britse formatie Pale Waves de gotische nichtjes noemen van The Cure frontman Robert Smith. Heather Baron-Gracie (zang, gitaar) en Ciara Doran (drums) zien eruit als gedroomde hoofdpersonages voor een horrorfilm: wit geschminkt gelaat, priemende ogen, dikaangebrachte oogschaduw en zwarte lippen.

Wie de muziekwereld een beetje volgt weet dat de Britse groep Pale Waves momenteel een enorme hype en een frisse wind veroorzaakt.  In korte tijd de hemel ingeprezen. De reden? De twee uiterst toegankelijke en succesvolle singles Television Romance en There’s A Honey. Uitgekiende popmuziek die tienerhartjes harder doen kloppen. Ongelikt met een jeugdige energie. Een grote belofte of beperkt houdbare consumptie electro-indiepopmuziek?

Muziek die volgepropt is met opgewekte synthesizer klanken en puntige gitaarriffs zullen het uitstekend doen met je vrienden/vriendinnen op een festivalwei of in een dompig zaaltje en vergeet de alcohol, pilletje hier of snuifje daar niet. Dansbare muziek om op te trippen. De band zal het publiek een extatische tijd bezorgen.In het huis van uw recensent spelen ze het behang van de muren. Nu is dat hier niet erg, want ik had al een tijd behoefte aan iets nieuws.

“My Mind Makes Noises” is niet zo verpletterend als de eerder genoemde liedjes, die ook op het album present zijn. Het overige materiaal is grotendeels een gekunstelde doorslag van Television Romance en There’s A Honey.  Muziek voor het volk of de hype voorbij? Een opvolger zal het uitwijzen.  Maar door het gebrek aan variatie en slecht uitgewerkte ideëen heeft dit album na een speelduur van vijftig minuten een neurotisch effect op me. Hoe toepasselijk is dan de albumtitel (My Mind Makes Noises) op mijn gemoedstoestand na diverse draaibeurten. De diverse pilletjes paracetamol met coffeïne staan binnen handbereik. En de sloten koffie. Het zal de liefhebbers van de muziek van Pale Waves een worst wezen wat ik vind.

11-10: Amsterdam, Sugarfactory

www.palewaves.co.uk

(Jan Schuster-De Jong)

 


Your Comment