RSS

Sari Schorr – Never Say Never

Never Say Never

“Never Say Never” reflecteert een periode van anderhalf jaar, waar Sari Schorr in Engeland, Duitsland, Schotland, Spanje en Frankrijk werkte aan de opvolger van haar debuut A Force Of Nature (2016).  Ze heeft alles mee: Een dijk van een stem, ijzersterke liedjes en voor deze cd een nieuw team aan begeleiders waarmee Sari tot grote hoogtes uitstijgt. Zodra de zwartharige New Yorkse haar mond opendoet gaan mijn gedachten terug naar de doorleefde strot en krachtig stemgeluid van Janis Joplin, maar ook namen van stoere vrouwen onder wie Melissa Etheridge, Elkie Brooks en Beth Hart komen bovendrijven. Sterke dames met een stalen karakter en een groots bereik.

In 2,5 dag tijd zijn de liedjes, die Schorr grotendeels schreef in samenwerking met mede-producer Henning Gehrke,  in de Grange studio te Norfolk ingespeeld. Zo min mogelijk werd het materiaal met overdubs bewerkt om het rauwe live gevoel over te brengen. En dat hoor je absoluut terug op het album “Never Say Never”. Ze  heeft geen tijd nodig op stoom te komen. Samen met Ash Wilson (gitaar), Bob Fridzema (hammond), Mat Beable (basgitaar) en Roy Martin (drums) wordt vanaf de eerste minuut vol gas gegeven.

King of Rock ‘n Roll – een eerbetoon aan de Amerikaanse blueszanger Robert Johnson knalt er al meteen lekker in en die bluesrock drive wordt verder het hele album vastgehouden.  Ook wanneer Sari een adempauze inlast worden nummers als Turn The Radio On en Beautiful overtuigend en krachtig gebracht. “Never Say Never” is een plaat waar de gedrevenheid vanaf druipt.

08-11: Dordrecht, Bibelot

www.sarischorr.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment