RSS

J.P. Harris – Sometimes Dogs Bark At Nothing

Sometimes Dogs Bark at Nothing

Vier jaar na “Home Is Where The Hurt Is” is er weer een volwaardig levensteken van de 35- jarige countryman J.P. Harris, “Sometimes Dogs Bark At Nothing”. Met een verbroederende boodschap aan de binnenkant van de hoes: ‘Wees lief voor elkaar, het kan de wereld redden’. Ook al klokt deze schijf slechts een half uur, Harris steekt samen met leden van The Tough Choices en gastbijdragen van Leroy Powell en The Watson Twins in een blakende vorm.

Op het nieuwe album zijn geen ego’s aan het werk, maar muzikanten die elkaar respecteren met de liefde voor de country en honkytonkmuziek voor ogen. Dat vertaalt zich in veelzeggende titels als Runaway, I Only Drink Alone, When I Quiet Drinking, Lady In The Spotlight en Hard Road. Onlosmakelijk met zijn leven verbonden. Vol swing en verstilde tragiek.

Het door Morgan Jahnig (Old Crow Medicine Show) geproduceerde “Sometimes Dogs Bark At Nothing” is geïnspireerd op  country-outlaws onder wie Waylon Jennings, Merle Haggard, Jerry Jeff Walker, Billy Joe Shaver en Willie Nelson. Muziek met een fijn gekarteld randje en valt dus geenszins te verwarren met het gladgestreken, commerciële Nashville geluid.

20-11: Utrecht, TivoliVredenburg
25-11: Arnhem, Luxor Live

https://www.ilovehonkytonk.com/

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.