RSS

Malford Milligan & The Southern Aces – Life Will Humble You

Life Will Humble You

Half jaren negentig werd de uit Austin, Texas afkomstige bluesrock formatie Storyville geformeerd rond Malford Milligan, David Grissom, David Holt en de  ritmesectie van Stevie Ray Vaughans’ Double Trouble. In korte tijd verschenen er via het machtige Atlantic Records drie studio-albums, waarna de band het in 1999 voor gezien hield. Na die periode zat Milligan niet stil. Hij was als zanger een veelgevraagde naam bij studio-sessies. Niet vreemd als je je bedenkt dat hij tijdens zijn muzikale carrière maar liefst acht maal  is bekroond met een Austin Music Award als beste vocalist. Bovendien zijn de vele samenwerkingen met Jack Hustinx lovend ontvangen in de pers.

Als producer, muzikant en componist biedt Milligans Nederlandse vriend zijn hulp en steun op het album “Life Will Humble You”. Tevens wordt de 59-jarige Texaan op eigen verzoek ter zijde gestaan door The Southern Aces.  De begeleidingsband van de Eindhovense rasmuzikant. Milligan heeft een dijk van een warmbloedig stemgeluid met een behoorlijk rauwe rand. Iemand die met hart en ziel de noten eruit perst.

“Life Will Humble You” is een album met een sterk gevoel voor emoties, melancholie, samenzang, soul en gospel. Heerlijk meeslepend en kippenvel opwekkend, waarvan je een brok in de keel krijgt.  De begeleiders van The Southern Aces kwijten zich vakkundig en zonder franje van hun taak.

Je krijgt dertien prachtige nummers voorgeschoteld, die nog maar eens de kwaliteit van deze plaat onderstrepen.  Naast een hartverscheurende interpretatie van het alom bekende Feel Like Going Home waarop de Texaan vocale hulp krijgt van JW Roy en aandacht voor het werk van Stephen Bruton is de meerderheid van het materiaal gepend door Milligan en Hustinx. Liedjes met een lach en een traan. De ups en downs in het leven.

21-02: Eindhoven, De Rozenknop
23-02: Heerlen, Nieuwe Nor
24-02: Utrecht, TivoliVredenburg
02-03: Amerongen, Amuuz Allemanswaard
03-03: Hengelo, Café De Cactus
10-03: Eindhoven, De Rozenknop

www.malfordmilliganmusic.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.