RSS

Concert Verslag: Walter Trout in de Amsterdamse Paradiso op 23 November

Paradiso is één van de mooiste concertzalen ter wereld en weet met de juiste artiesten een unieke sfeer te creëren. Dat de voormalige kerk niet alleen een goede band met het publiek heeft blijkt vanavond bij Walter Trout. De blues rocker stond al vele malen in Paradiso en telkens op 23 november. Een bijzondere datum dus voor de 67-jarige Amerikaan.

Walter Trout heeft er zin in. De gitarist is iemand die altijd zijn emotie in zijn gitaarspel en zang gooit. Dat maakt zijn muziek een pakkende mix van rock ’n roll, hardrock en klassieke blues. Het is zijn eerste tour met twee nieuwe bandleden. Vooral het klassieke gezicht van Sammy op de Hammond orgel zal gemist worden.

Daar wil Walter Trout geen seconde aan denken. Na een lange gitaarsolo valt bij de opening de band in voor het swingende I Can Tell. De bluesrock staat als een huis met een uitgebreide solo van nieuwkomer Teddy “Zig Zag” Andreadis op de hammondorgel. Het is duidelijk! In de nieuwe samenstelling heeft de Walter Trout band niks aan kracht ingeboet. Al een paar weken op tournee in Europa en de ervaring straalt er van alle kanten vanaf.

Zo ervaren inmiddels dat de groep gemakkelijk van de speellijst afwijkt. Dat levert prachtige, kippenvel momenten op. Say Goodbye To The Blues werd in Nederland verschillende malen gekozen tot beste blues nummer ooit. Ook vanavond knalt de emotie van deze slowblues weer binnen. Met zoon Jon Trout speelt het gezelschap meer nummers dan gepland. Het levert onder andere steengoede gitaarduels op tijdens Do You Still See Me At All en een mooi stukje mondharmonica van Zig Zag tijdens Blues For Jimmy T.

Het is alweer enige tijd geleden sinds Walter Trout zijn levertransplantatie heeft gehad. De combinatie van de volle Paradiso en de aanwezigheid van zoon en echtgenote achter de coulissen maakt dat hij toch emotioneel wordt van Please Take Me Home. Het nummer vertelt hoe hij in het ziekenhuisbed ligt en hoe zijn vrouw hem door de behandeling heen sleept. Het nummer is meer pop dan blues. De tekst en bezieling van Walter maakt het een hoogtepunt van de avond

In het gitaarspel van Walter Trout zit enorm veel diepgang en emotie. De gitarist meent elke noot die hij speelt en zingt. Dat maakt zijn optreden een snelle rollercoaster van stevige gitaarsolo’s, swingende interacties met zijn band en emotionele slowblues. Halverwege vertelt hij dat zijn concert eigenlijk in Carré zou plaatsvinden, maar dat hij op eigen verzoek in Paradiso is geboekt. Deze keuze betaalt zich uit. Vanavond creëert Walter een unieke sfeer met een legendarisch optreden. De band speelt bijna drie uur. Pas om kwart over elf neemt Trout ontroerd afscheid. Deze fantastische avond in een Paradiso op haar mooist zullen aanwezigen nog lang heugen.

www.podiuminfo.nl

(Karst Jaarsma)


Comments are closed.