RSS

Audun Skjølberg – Last Days On Earth

Last days on earth

Met nostalgie is helemaal niets mis mee. Luisterend naar zijn cd verwacht je dat Audun Skjølberg van de Californische westkust komt. Ondanks het donkere karakter van de albumtitel (Last Days On Earth) voert hij je op lichtvoetige wijze terug naar de tijd van de oeroude knarren of niet meer levende zielen. Acht toegankelijke liedjes op zijn nieuwe album met links en rechts verwijzingen naar The Moody Blues, Crosby, Stills, Nash & Young, Tim Hardin, James Taylor, Paul Simon en Gene Clark.

De naam van de Noor lijkt  als een grote onbekende of nieuweling in het muziekwereldje over te komen. Maar eerder in dit decennium opereerde hij als gitarist in de Scandinavische bluegrassformatie Earlybird Stringband. Een groep waarmee hij internationaal niet onopgemerkt bleef.

“Last Days On Earth” is een aangename luistertrip door het verleden. Van psychedelica en softe rock tot aan folk en blues.  De acht zelfgeschreven liedjes bevatten prachtige melodieuze melodieën – solo akoestisch en introvert,  meerstemmig, of met gastmuzikanten die niet op het hoesje worden vermeld.

https://www.facebook.com/audunskjolberg/

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 


Comments are closed.