RSS

Jon Spencer – Spencer Sings The Hits

Spencer Sings the Hits!

Jon Spencer is zo’n dertig jaar actief in de muziek met een indrukwekkende lijst cd’s op zijn conto met The Blues Explosion. Een trio met een uitstekende live-reputatie dat er vol tegen aangaat met opgefokte garagepunk en geluidsuitbarstingen, adrenaline stromende en gemuteerde rock ‘n roll en stompende rhythm & blues. Daarnaast bracht hij albums uit met Pussy Galore, Boss Hog en Heavy Trash. Met “Spencer Sings The Hits” maakt hij zijn debuut als solo-artiest. Opgenomen in Michigan in de Key Club Recording Company met Sam Coomes (toetsen) en drummer M. Sord

En hoewel de albumtitel enigzins op de lachspieren werkt kan ik niet ontkennen dat er op “Spencer Sings The Hits” een summiere toegankelijkheid valt te bespeuren in nummers als Ghost en I Got The Hits.  “Spencer Sings The Hits” refereert niet naar de albumtitel “John Spencer Sings American Golden Hits” van zijn bijna naamgenoot. Al moet Jon eerlijk bekennen een exemplaar in zijn bezit te hebben met een handtekening van de Nederlandse volkzanger. Het ware verhaal over de albumtitel komt van de New Yorkse schrijver, Todd Hanson – een oude vriend van Spencer.  Hanson opperde hem het idee een cover album uit te brengen met de titel “Spencer Sings The Hits”. De titel heeft de muzikant overgenomen, het plan voor een coveralbum niet, want “Spencer Sings The Hits” is een album met nieuw eigen werk.

Op zijn soloalbum zorgt Jon Spencer als vanouds voor het betere hak- en zaagwerk, waar blues, chaotische garagepunk, funk en explosieve rock ‘n roll  aan elkaar worden geregen. Opwindende en swingende riffs volgen elkaar op, samen met vette basklanken uit de synthesizer,  het metalen drumgeluid van een gastank en zijn uit duizenden herkenbare schreeuwende zang. “Spencer Sings The Hits” komt minder vunzig over dan op plaatwerk van zijn Blues Explosion, maar nog altijd is deze plaat tegendraads en allesverpletterend. Een verademing van pure directheid en niet aflatende hoofdpijnmuziek.

http://thejonspencerbluesexplosion.com/

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.