RSS

TMGS – Ain’t No Place

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten en water

Je zou haast vergeten dat dit bandje uit het Antwerpse noorden al zeventien jaar op weg is. Echt op weg misschien niet meer. Want de jaren van de ontdekking en het experiment met luchtige instrumentale surf- en spaghetti western klanken onder de naam The Moe Green Specials liggen inmiddels al een flinke tijd achter ze. Inmiddels is de groepsnaam ingekort tot TMGS, heeft de band de nodige bezettingswisselingen ondergaan en zijn er vocalen toegevoegd.

“Ain’t No Place” is het vijfde wapenfeit van het zeven koppige TMGS, waarop zowel de uitbundige blazers in de mariachi stijl, de meerstemmige refreintjes, de twangy gitaarpartijen als Peter Lodiers’ falsetto een hoofdrol opeisen. En wat direct opvalt is het lekkere basloopje als opener in The Wasted Hours. Het nieuwe album klinkt als een gestroomlijnde en geperfectioneerde pracht. Kenmerkend voor dit album  zijn de composities, die echte liedjes zijn met een groot publieksvriendelijk geluid.

Het klinkt misschien als een cliché, maar wat ik hoor is een band die volwassen is geworden. Meer dan op eerdere albums vormt “Ain’t No Place” een coherent geheel met een hoeveelheid aan pareltjes, die melancholie ademen.  Muziek die voor een geïnteresseerd en enthousiast publiek gaat zorgen op 18 december in de Leidse Q-BUS.

18-12: Leiden, Q-Bus

www.tmgs.be

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.