RSS

John Hiatt – The Eclipse Sessions

The Eclipse Sessions

Na lang ploeteren in de marge en de welverdiende erkenning met een hoge top 40 notering voor de single Have A Little Faith In Me  lijkt het voor John Hiatt in de herfst van zijn carrière onmogelijk een mindere plaat te makenEen nieuw album van de 66-jarige Amerikaanse singer-songwriter betekent bijna altijd hoge ogen in de gebruikelijke jaarlijstjes. Het ouder worden is een prettige bijkomstigheid voor zijn aangetaste stembanden. Het komt de zeggingskracht en de rauwe intensiteit van zijn muziek ten goede.

Wederom weet Hiatt met zijn nieuwe werk “The Eclipse Sessions” de juiste snaar te raken. Soms bijzonder luchtig danweer heerlijk venijnig. Op zijn 23ste album en inmiddels alweer zijn tiende voor New West Records werkt de zanger, gitarist en liedjesschrijver met een hecht gezelschap muzikanten onder wie multi-instrumentalist en producer Kevin McKendree, gitarist Yates McKendree, basgitarist Patrik O’Hearn en drummer Kenneth Blevins.

Zoals je wel van John Hiatt kan verwachten is “The Eclipse Sessions” een kwaliteitsalbum zonder overbodige tierelantijnen en met de juiste dosis folk, country en blues. Voor alles is dit een heerlijke collectie liedjes, waar de liefde voor de muziek vanaf spat. Vooruitstrevend is het allang niet meer, maar wie maalt daar nog om? Verplichte kost voor liefhebbers van pure en oprechte rootsmuziek. De man blijft boeien.

www.johnhiatt.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment