RSS

Lucy Kaplansky – Everyday Street

Ik krab mezelf maar eens achter de oren. Afgelopen weekend las ik op het facebookaccount van het vaderlandse americana-duo Tip Jar, dat er intussen vijftig exemplaren zijn verkocht van hun verse wapenfeit “Onward”.  Weinig beloning voor een kwaliteitsproduct, dat Bart de Win en Arianne Knegt met onder meer Walt Wilkins en Bill Small in Amerika hebben vastgelegd.

Dat is ook de reden waarom mijn Amerikaanse leeftijdsgenote, folkzangeres Lucy Kaplansky heeft besloten om haar nieuwe album “Everyday Street” in eigen beheer te verkopen. Geen gebruikmakend van b.v. amazon.com of de diverse streamingdiensten. Haar negende schijf is alleen beschikbaar tijdens optredens of te bestellen via haar website.

“Everyday Street” is een fantastische luisterplaat waar je je tijd voor dient te nemen. Een album met liedjes die uitmunten in breekbaarheid en kalmte. Samen met echtgenoot Richard Litvin geschreven persoonlijke composities plus vier nummers van haar muzikale collega’s onder wie Leonard Cohen (Hallelujah), Bruce Springsteen (Thunder Road) en Nanci Griffith (I Wish It Would Rain en Loch Lomond).

“Everyday Street” is een soort bedankje naar de hondstrouwe aanhang, hopend op een album, die de intensiteit van haar intieme, akoestische optredens reflecteert. Lucy houdt het op dit album dan ook beperkt tot liedjes met sobere begeleiding. Zang en haar gitaar- mandoline of pianospel met prima rugdekking van multi-instrumentalist Duke Levine. De schitterende samenzang van Shawn Colvin en Richard Shindell maken het tot een aantrekkelijk geheel, waar je intens van zal genieten met je ogen dicht.

www.lucykaplansky.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. Erik Uiterlinden #
    1

    M,

    Weet u hoe ik aan de nieuwe cd van Lucy Kaplansky kan komen?

    Vr gr Erik