RSS

James And The Ultrasounds – None Of The Above

None of the Above

Sommige bandjes hebben weinig tijd en middelen nodig om luid en duidelijk hun statement te maken. Neem bijvoorbeeld James And The Ultrasounds uit Memhis, Tennessee. Elf nummers staan op het album “None Of The Above”. Die worden je in 28 minuten tijd dwars door je strot geduwd. Onder aanvoering van de trots van de Memphis muziekscene producer John Paul Keith, die het rock ‘n roll hart op de juiste plaats heeft zitten.

Twee jaar geleden deed het kwartet van geesteskind  James Goodwin de kelderbar van het Groningse Vera met hun onbezonnen rock ‘n roll muziek al schudden op zijn grondvesten. De rauwe energie van een zanger die klinkt als het vroegere opgewonnen standje van The Sex Pistols,   vuig gitaarwerk, soulvolle hammondklanken en strak drumwerk is de beste remedie tegen een winterdepressie.  Beter voor je gemoedstoestand dan welk antidepressivum. Bovendien weten de heren het tempo af en toe terug te schroeven, zodat de luisteraar de kans wordt gegund om rustig adem te halen.

Wat kan je verder van dit bandje verwachten? Aanstekelijke en vermakelijke balans tussen surfrock, garageblues, soul, country, vermengd met dikke brokken Memphis rock ‘n roll uit vroeger jaren. Recht-uit-het-hart songs waarop gedronken, gedanst en meegezongen mag worden. Wie niet op ‘The Next Big Thing’ zit te wachten, maar wel vermaakt wordt, zal absoluut niet teleurgesteld zijn over het album “None Of The Above” van James And The Ultrasounds. Niet overtuigd? Luister dan zelf met de volumeknop op tien!

www.jamesandtheultradsounds.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment