RSS

Jodymoon – A Love Brand New

A Love Brand New

Zo’n drie en een half jaar na het album “All Is Waiting” is recent de opvolger “A Love Brand New” verschenen. Het inmiddels zesde album van het getalenteerde singer-songwriters duo Jodymoon. Het was het wachten waard.  Opgenomen in hun eigen Maastrichtse thuisstudio. Een vers wapenfeit met een titel die verwijst naar de zoektocht van nieuwe muzikale wegen.

Zangeres en pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets brengen sinds 2006 als Jodymoon prachtig harmonieuze zang en pure muziek op de grens van folk, pop, klassiek en rootsmuziek. Fraaie liedjes met een melancholische toon, waarmee de twee muzikanten bij de Grote Prijs van Nederland de publieksprijs wonnen. Het duo treedt veelvuldig op in theaters, omdat daar een bepaalde rust aanwezig is. De mensen zitten en luisteren. En dat is een wereld waar de muziek en het autobiografisch karakter van de liedjes volledig tot haar recht komt.

Termen als mooi, warm, zeggingskracht, bezieling, oprecht en vakmanschap komen langs als je naar het nieuwe album luistert. Samen met violiste Annelieke Marselje, celliste Marie-josé Didderen, additionele toevoegingen van enkele gasten en de aangename stemmen van Janssen en Smeets laten dit album als een prachtig geheel klinken. Meer extraverte en uitbundige klanken en arrangementen dan voorheen. “A Love Brand New” staat garant voor constante kwaliteit, briljante melodielijnen, een diversiteit aan klankkleuren en gevarieerd melodieus werk. Al met al een buitengemeen sterk en boeiend album.

01-02: Deventer, Theater Bouwkunde
07-02: Zoetermeer, Stadstheater
08-02: Harderwijk, Catharinakapel
09-02: Lelystad, Theater Posa
23-02: Echten, Klein Paradiso
16-05: Almelo, Theter Hof 88
18-05: Anderen, Nijend 24

www.jodymoon.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.