RSS

Sam & Julia – So Far, So Good

Als getalenteerde muzikanten zich met een debuutalbum presenteren ben ik er als de kippen bij. Mij mag je hiervoor sneller wakker maken dan dat een gevestigde artiest iets van zich laat horen. Of dat muzikanten uit een band van weleer de zoveelste, goedbedoelde reunië op stapel gaat zetten. Leuk hoor, die nostalgie van vroeger laten herleven. Maar we leven anno 2019 in een wereld, waar ontelbare artiesten geregeld onterecht ver in de marge opereren.

Sam Julia-So Far So Good EP 4000x4000 (002)

“So Far, So Good” is een sympathiek visitekaartje van twintig minuten met zes zelfgeschreven nummers van het kersverse Amsterdamse duo Sam & Julia. Verschenen via  ‘I Love My Label’. Een samenwerking tussen Tim Knol en Innercore Music van Menno Timmerman. Een langgekoesterde wens om aanstormende talenten te begeleiden en muziek uit te brengen gaat voor de Noordhollandse zanger en muzikant in vervulling.

Aan de hand genomen door Tim staat hij Sam & Julia op dit schrijfje als producer terzijde.  Al eerder was de single Come Cry uitgebracht, die sinds eind oktober 2018 bijna 400.000 keer via de muziekdienst Spotify is beluisterd.

Het nieuwe werkje wordt in het meegezonden persbericht omschreven als ‘frisse, hedendaagse americana’. ‘Goudeerlijke liedjes die een grote mate van vriendelijkheid uitstralen’, kan ik er nog aan toevoegen. Gekenmerkt door harmonieuze zanglijnen, prettig in het gehoor liggende melodieën en een geraffineerde productie. Hoogtepunt voor mij is het pittige Mayhem, met onder meer een hoofdrol voor gitarist Leif de Leeuw.

02-03: Haarlem, North End (instore)
09-03: Deventer, Plato (instore)
16-03: Amsterdam, Concerto (instore)

www.samandjuliamusic.com

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.