RSS

Jarrod Dickenson – Under A Texas Sky (A Celebration Of The Many Stars From The Lone Star State)

“Under A Texas Sky” is een fraai en geslaagd eerbetoon van  de voorbeeldige verhalenverteller Jarrod Dickenson aan zijn muzikale  inspiratiebronnen uit de ‘Lone Star State’. Een bijnaam die Texas meekreeg omdat het voorheen een onafhankelijke republiek was.

Om te beginnen is het hoesontwerp van dit mini-project er eentje om van te smullen. De geïllustreerde portretten van de hoofdrolspelers (Roy Orbison, Ester Philips, Willie Nelson, Doug Sahm & Ray Charles en Guy Clark) in de letters van de Amerikaanse staat. Samen met het verdorde, woeste landschap dat het decor op het hoesje vormt van dit mini-album.

Als voorloper op de fysieke versie die in de eerste week van maart verschijnt via Continental Record Services is “Under A Texas Sky”  momenteel digitaal beschikbaar. De eerste van Dickenson uit een serie over het muzikale erfgoed, dat Texas rijk is. Met zorg en aandacht geselecteerd en opgenomen in Nashville. Bijgestaan door zijn vaste tourmaatjes en met extra hemels mooie vocale hulp van het Ierse damestrio The Ward Sisters.

Op hartverwarmende, oprechte, bluesy, en soulvolle wijze presenteert de Texaanse troubadour liedjes van Roy Orbison, Ester Philips, Willie Nelson, Doug Sahm & Ray Charles en Guy Clark. Met volledige bandbezetting (Uptown, Try Me, Seven Spanish Angels, I’m Glad For Your Sake) en subtiel afsluitend op akoestische gitaar en de prettige twang in zijn stem met Dublin’ Blues.

www.jarroddickenson.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.