RSS

Kerri Powers – Starseeds

Starseeds

Bijna vijf jaar geleden was Martin Overheul op onze website laaiend enthousiast over het gelijknamige album van de uit Connecticut afkomstige zangeres Kerri Powers. Een album waar de Amerikaanse met haar zwoel en krachtig stemgeluid op voortreffelijke wijze ingrediënten mengt, die geworteld zijn uit het folk, soul, blues en country genre. Dan is het altijd maar weer afwachten of dat op een volgend album weer zo goed lukt.  Het antwoord is een volmondig ja. Sterker nog, “Starseeds” is misschien nog wel ietsje beter dan zijn naamloze voorganger uit 2014.

Het nieuwe album van Kerri Powers is al een poosje uit in eigen land, maar ziet nu ook in onze contreien het daglicht. Een verzameling zelfgeschreven ijzersterke liedjes en eigen interpretaties van Polly (Gene Clark) en Can’t Find My Way Home (Blind Faith). Opgenomen in een tijdspanne van drie jaar is “Starseeds een album, waarop steun, troost en medeleven voortdurend samengaan. Een plaat om intens van te genieten.

Samen met drummer Lorne Entress, Ed Iarusso (pedal steel), Jeff Belcher en Eric Lichter (gitaar, drums, basgitaar, orgel, strijkers) en Powers’ vingerplukkend gitaarspel is “Starseeds” een album dat met liefde is gemaakt. Overwegend melancholisch met een blues en roots karakter, waarbij Kerri’s soulvolle vocalen zorgen voor een lekker stukje venijn. Een stemgeluid die ze, volgens eigen zeggen in een interview met Brian Carroll van de Amerikaanse website Red Line Roots, dagelijks traint met 2 stukjes donkere chocola.

 

www.kerripowers.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.