RSS

Concert Verslag: Tim Akkerman Sings The Boss in het Stadstheater te Zoetermeer op zaterdag 16 maart.

Gerelateerde afbeelding

It’s Bosstime! In een nagenoeg uitverkochte Zoetermeerse Stadstheater was het verplichte kost voor de liefhebber van de 69- jarige Amerikaanse rocker om de haagse zanger en muzikant Tim Akkerman in een andere hoedanigheid aan het werk te zien. Als vertolker die een flinke greep doet uit de indrukwekkende catalogus van Bruce Springsteen. Dit jasje past Akkerman prima. Zijn ouders hadden namelijk een aantal platen van Bruce Springsteen waar altijd naar geluisterd werd. Een gevalletje paplepel dus.  Een fan in hart en nieren. “De combinatie van zijn verhaal als artiest die zijn hart volgt en de positieve energie bij ieder optreden maken hem voor mij een uniek persoon” aldus Tim. Zijn liefde voor Springsteen als performer en als componist die een open deur intrapt of zich kwetsbaar opstelt. Een eerbetoon aan zijn jeugdidool.

In navolging op zijn succesvolle clubtour met een vijfkoppige bandbezetting en een glansrol voor de elektrische gitaar brengt hij zijn liefde en passie voor de muziek van The Boss ook in een aantal Nederlandse theaters.  Een semi-akoestisch onder onsje met gitarist Evert Zeevalkink en pianist Erwin Tuijl uit zijn band The Ivy League. Geïnspireerd op het sobere album “The Ghost Of Tom Joad”. Een uitdaging om het werk van zijn inspiratiebron zonder de elektrische bombast, maar met spaarzame middelen met dezelfde energie en intentie over te brengen. Bovendien heeft zijn karakteristieke stemgeluid het rauwe randje van Bruce.

Vooraf werd de speellijst door het drietal talloze keren gewikt en gewogen, soms binnenste buiten gekeerd. Uiteindelijk presenteerde Akkerman met zijn twee getalenteerde maten een muzikaal avondje, dat perfect in balans was. Een schitterende ode, die ik van harte kan aanbevelen. Een speellijst zonder zwakke momenten, waar Tim tevens ruimte vrijmaakte om een drietal nummers van zijn op 12 april te verschijnen nieuwe plaat “Lions Don’t Cry” aan ons voor te schotelen. Een persoonlijk album en een verwerkingsproces, nadat hij het afgelopen jaar de breuk met zijn echtgenote aankondigde. Het schuldgevoel jegens zijn drie kinderen verwoord hij in het nummer Guilt. Een nummer vol dikke tranen. Muziek met een ziel, waar de invloeden van artiesten onder wie Pearl Jam, Bruce Springsteen en Ryan Adams op doorklinken.

Het hoogtepunt met het repertoire van Bruce Springsteen vindt al vroeg plaats als Akkerman de avond opent met een uiterst intieme en intense versie van het nummer Bloodbrothers. Een meer dan logische keuze, omdat het optreden in het teken staat van zijn muzikale bloedverwant. Of het nu de energieke liedjes zijn (Badlands,  Born To Run, Glory Days) of bloedstollende pareltjes met persoonlijke levenswijsheden (Brilliant Disguise, Tougher Than The Rest, I’m On Fire), Akkerman toont zich heer en meester in de interpretaties van Springsteens werk.

19-03: Almelo, Theater Hof 88
21-03: Alphen a/d Rijn, Castellum Theater
28-03: Roermond, ECI Cultuurfabriek
29-03: Capelle a/d IJssel, Isala Theater
30-03: Hoorn, Schouwburg Het Park
31-03: Den Haag, Theater Diligentia

www.timakkerman.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Comments are closed.