RSS

Kim Myhr – Pressing Clouds Passing Crowds

Pressing Clouds Passing Crowds

De Noorse gitarist en componist Kim Myhr behoeft in eigen land geen introductie meer. Zijn vele samenwerkingsprojecten en zijn twee solowerken vol minimale en experimentele muziek hebben de man de nodige bekendheid bezorgd die hij verdiend.

Afdeling zware kost is de uitdaging die de 37- jarige Myhr aangaat op “Pressing Clouds Passing Crowds” met dichteres Caroline Bergvall. In opdracht van het jaarlijks terugkerende festival in het Canadese Quebec om een passend werk op zijn 12 snarige akoestische gitaar te componeren. Bijgestaan door percussionist Ingar Zach, het strijkerskwartet Quatuor Bozzini en de allesverzengende voordracht van de Noors-Franse auteur. Laverend tussen ambient en abstract materiaal, gevat in een impressionistisch sfeertje.

Het levert een album op, dat waarschijnlijk voor de één teveel van het goede zal zijn en voor de ander intrigerend overkomt. Opgebouwd uit zes delen, die op soepele wijze in elkaar overvloeien. “Pressing Clouds Passing Crowds” is een geslaagde wisselwerking tussen de muzikale klankschappen en het gesproken woord van Caroline Bergvall.

www.kimmyhr.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Comments are closed.