RSS

Jacco Wynia – Discomfort

Discomfort
Ooit was er het programma ‘Muziek Mozaïek’ van Willem Duys. Dat was op zondagochtend tussen 09.00 en 10.00. Zijn betweterigheid, zijn gezever en de schaamteloze promotie op de radio van albums, die bij zijn eigen platenmaatschappij werden uitgegeven, stoorde sommigen. Maar wát een oor had hij. Hij zorgde bij velen voor het ultieme zondagochtend gevoel.

Zo’n gemoedstoestand creëert ook de Nederlandse componist en pianist Jacco Wynia met zijn jongste muziekwerk “Discomfort”, dat twaalf eigen pianostukken telt.  Neo-klassieke kwaliteitsmuziek waar je hopelijk troost in kan vinden. Voorop staat de sfeer, rust en melancholie.

Wynia spreekt zelf over een muzikale reis door verschillende fasen in het leven. Bij het componeren liet hij zich inspireren “door zijn eigen leven, de wereld van vrienden en het verlies van naasten. Een weinig comfortabele situatie, waar de albumtitel naar refereert. “Discomfort” komt over als een rustgevend geheel. Een fraaie prikkeling van het gehoor. Niet-liefhebbers zullen het afdoen als muzikaal behang of zondagmorgen-aan-de-kruidenthee-muziek.

www.jaccowynia.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment