RSS

Kim Lenz – Slowly Speeding

Slowly Speeding

“Slowly Speeding” is het nieuwe wapenfeit van de Californische Kim Lenz  en is nou zo’n album waar ik mee wegloop: onweerstaanbare rock ‘n’ roll, rockabilly, old school rhythm and blues, ouderwetse western swing in een psychobilly jasje en een gothic sfeer. Lekker galmend. Ontwapenend met een onschuldige uitstraling, maar een onderhuidse dreiging.  Negen liedjes zijn van haar hand  en de tranentrekkende smartlap Room is geschreven in samenwerking met DH Phillips – tevens de producer van haar vijfde plaat “Slowly Speeding”.  Gedomineerd door haar lichtelijk sensueel en rauw stemgeluid.

Glansvol bijgestaan door Tjarko Jeen (gitaar, zes snarige basgitaar), DH Phillips (gitaar, steelgitaar), Jake Erwin (contrabas) en drummer Santos de Leon resulteert dat in muziek, die geschikt is voor festivals en boerenschuurfeesten. “Slow Speeding” klokt af na iets meer dan een halfuur. De perfecte tijdsduur voor een album dat leunt op de jaren vijftig

Er mag gedanst worden op midtempo liedjes als Bogeyman, Guilty, Wild Oak en Percolate, maar ook heerlijk schuifelen op nummers als Slowly Speeding en Room waar de liefde vanaf druipt.

Come to me Baby, Come and see what you’ll find
I think you’ll find a thunderstorm tonight
In My Room

www.kimlenz.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 


Your Comment