RSS

Theo Sieben – Market Meat

Market Meat

Of wij alsnog aandacht aan zijn laatste plaat kunnen besteden, vraagt zanger/liedjesschrijver Theo Sieben aan mij in een emailbericht. Door de stroom aan releases die ons blijven voeden en een tekort aan mensen met een schrijvershart is het vorig jaar verschenen “Market Meat” blijven liggen.

Een album dat Theo alleen digitaal heeft uitgebracht, want de cd lijkt hem nagenoeg uitgestorven. En de kosten om “Market Meat” op vinyl uit te brengen waren financieel niet haalbaar. Regelmatig hoorde hij: ‘ik draai alleen nog cd’s in de auto’. De streamingdiensten hebben de markt op zijn kop gezet.

Hij is een veelgevraagde muzikant en tourde  dan ook de afgelopen jaren als gitarist met onder meer Henny Vrienten, Bertolf, Douwe Bob en Ellen ten Damme. “Market Meat” is Theo’s vierde soloplaat. Evenals op zijn vorige album Delphinidin kiest hij voor een sobere aanpak en staat de akoestische, vingerplukkende countryblues, gospel en folk centraal. Naturel en zonder onnodige tierelantijnen brengt hij op eigen en oprechte wijze een staalkaart van traditionele liedjes en het werk van authentieke bluesmannen onder wie Led Belly, Mississippi Fred McDowell en Skip James.

23-04: Heerlen, Cultuurhuis

www.theosieben.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


1 Comments Add Yours ↓

  1. SoulShaker Bunker Gemert #
    1

    Just bear this in mind, true music is hard to find.
    Don’t you mind …

    Eat no meat, eat 4th Sieben.Your Comment