RSS

Cherry Glazerr – Stuffed & Ready

Stuffed & Ready

Heb je de nieuwe plaat van Cherry Glazerr al gehoord? Zo niet, dan wordt het wel eens tijd. “Stuffed & Ready” is namelijk fantastisch! Tot mijn verbazing schopten de vorige twee albums van dit bandje uit Los Angeles niet tot een recensie op het Altcountryforum.  Kan gebeuren natuurlijk als een promo niet onze richting is gekomen. Zich onderscheiden doet het trio Cherry Glazerr van de 22-jarige zangeres en gitarist Clementine Creevy zeker met fijn prikkelende, hoekige en puntige gitaarliedjes.

Noisepop, grunge, garage of indierock, daar mag je mij ‘s-nachts voor wakker maken. Muziek met een alternatieve inslag, die rauw klinkt en regelmatig schuurt ben ik altijd voor te porren. Niet geheel toevallig was het dat hun maatschappij kritische album “Apocalipstick” uit 2017, waarop de vinger op een aantal zere politieke plekken op cynische wijze werd gelegd, verscheen op de dag van Donald Trumps inauguratie als president van Amerika.

Cherry Glazerr klinkt op “Stuffed & Ready” minder chaotisch dan voorheen. Gerijpter en tekstueel introspectiever dan ooit te voren volgens de zangeres. Al staat het nieuwe album nog altijd vol weinig verbloemende uitlatingen en pijnlijke boodschappen. De muziek klinkt soms fluisterzacht, maar  kan ook geregeld uit zijn voegen barsten met gitaarerupties en Creevy’s schreeuwerige uitbarstingen. Het album is helaas wat aan de korte kant, maar 32 minuten is meer dan genoeg om mij volledig te overtuigen.

17-04: Groningen, Vera
18-04: Amsterdam, Bitterzoet
19-04: Rotterdam, Motel Mozaique Festival

www.cherry-glazerr.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.