RSS

The Gloaming – 3

The Gloaming 3

Foei Johan! Deze nieuwe van het  Iers/Amerikaanse The Gloaming ligt alweer twee maanden op het stapeltje ‘te recenseren’. Steeds kwam er een ander album tussendoor. Herhaaldelijk natuurlijk van een nog te ontdekken bandje. Eigenlijk stompzinnig, want 3 blijkt, net als hun vorige uitgaves gewoon een heel fijne plaat te zijn, die opgenomen is in de New Yorkse Reservoir Studio’s met producer Thomas Bartlett (Adrian Crowley, Glen Hansard, Julia Stone).

Net als het hoesontwerp past het gebodene op “3” perfect bij het hoge niveau van de vorige twee albums van The Gloaming. Het laat zich niet eventjes in woorden vangen. En als je er dan eindelijk uit bent dan komen termen als warmbloedige muziek, eigentijds en adembenemende klanklandschappen als eerste in je op.

Muziek op fluister niveau, waar op verfijnde wijze Keltische folk, flarden jazz, en klassieke muziek samen worden gebracht door vijf meesterlijke muzikanten. Een album vol prachtige instrumentale, melancholische en opzwepende melodieën, danwel met in het Gaelic gezongen teksten. Muziek die zeventig minuten lang bezit van je neemt en waar piano, gitaar, violen en zang voldoende ruimte krijgen om te schitteren.

www.thegloaming.net

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.