RSS

Tacocat – This Mess Is A Place

This Mess Is a Place

Altijd leuk als je een enveloppe met te recenseren cd’s ontvangt.  Zo’n stapeltje nieuwe muziek, waarvan ik met het meeste niet bekend mee ben.  Op goed geluk kies ik de cd met de meest opvallende bandnaam: Tacocat. Na een korte zoekactie blijkt het  kwartet uit Seattle ook patent te hebben op grappige hoesontwerpen, zoals de duizenden gekleurde kauwgomballen op hun debuutalbum NVM en de nonchalant getekende katten op het drie jaar geleden verschenen Lost Time.  En deze mag er ook weer wezen. Een beetje maf is het wel en dat beloofde dus wel iets.

Opgericht in 2007 in een tijd dat de wereld er voor Tacocat nog anders uit zag, inclusief het door de drie dames en een heer op eigen houtje regelen van optredens en je aanhang trakteren op aangename, makkelijk verteerbare poppunkliedjes met een behoorlijk, humoristische en feministische inslag.  “This Mess Is A Place” klinkt nog altijd vooral zomers, frivool en zorgeloos. Dat mag ook wel met een onlangs binnengehaald contract via het SubPop label.

En het klopt. Ze vinden het wiel niet uit, maar moet dat dan?  “This Mess Is A Place” is geen essentiele aanvulling in je platenkast maar wel eentje waar je vrolijk van wordt. Genietend van het lente zonnetje en van de zangpartijen van de drie dames. Zo eentje zonder pretenties, die voor een glimlach op mijn gezicht zorgt. Van die lichtvoetige, vlotte poppy liedjes met een kop en een staart. Muziek die, wat mij betreft , meer aandacht verdient. Daar zal uiteraard niet iedereen met mij eens zijn, maar dat is het mooiste van een eigen, persoonlijke smaak en beleving.

www.tacocatdotcom.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.