RSS

The Lachy Doley Group – Make Or Break

Make or Break

Door de speakers knalt het nieuwe album van de als trio opererende Lachy Doley Group. Meteen valt op, dat Doley een enorm krachtige bluesstrot heeft en zijn toetsenspel voortreffelijk, vingervlug en explosief is. Het roept bewondering op. Het is niet voor niets, dat Doley met zijn groeiende reputatie op het podium de ‘Jimi Hendrix van de toetsen’ wordt genoemd. En volgens Jimmy Barnes van Cold Chisel is Lachy verbazingwekkend en speelt niemand zoals hij.

De Australische muzikant is net als de legendarische gitaargod een niet te temmen beest op zijn instrument. Onuitputtelijk met een tomeloze energie. Geniaal op de Hammond B3 en de Whammy clavinet. Alsof je een electrische gitaar hoort. En voordat een discussie gaat oplaaien: natuurlijk is dit allemaal al gedaan. Laat ie fijn zijn dat Doley van hartenlust graait in de erfenis van muzikanten onder wie Keith Emmerson, Rick Wakeman en Jon Lord – om maar wat zijwegen te noemen.

“Make Or Break” is het vijfde studio album van The Lachy Doley Group, die naast de energieke toetsenist op deze plaat wordt gevormd door Jackie Barnes (drums) en Joel Burton (bassist). Soms met een beetje hulp van Jan Bangma (bassist), Ray Cassar (trompet), Matt Keegan (saxofoon) en Anthony Cable (trombone).

Het album zit strak in elkaar volop emotie en passie en is met een totale tijdsduur van vijftig minuten ook niet te lang. Vanaf de opener A Woman slaat de vlam direct in de pan. En die lijn wordt in de rest van plaat doorgetrokken. Een muzikale achtbaan vol blues, jaren zeventig funk, rock en soul. Lachy Doley is een muzikant om in de gaten te houden.

18-05: Heino, Podium Heino
30-05: Amsterdam, Melkweg
31-05: Culemborg, De Gelderlandfabriek
15-06: Tilburg, HeyHoef Backstage
13-07: Weert, Bospop

www.lachydoley.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.