RSS

Lily & Madeleine – Canterbury Girls

Canterbury Girls

Dosering is alles. En de juiste, afgepaste arrangementen om je plaat naar een hoger niveau te tillen. En de basis moet uiteraard in orde zijn. Aangename stemmen, goede muzikanten, mooie melodieën en een flink portie dromerigheid. Dat is zeker op “Canterbury Girls” het geval van de uit Indianapolis afkomstige tweelingzussen Lily & Madeleine Jurkiewicz. Een albumtitel die verwijst naar de plek waar het tweetal als verveelde pubers met vrienden rondhingen en droomden over wat hun toekomst zou brengen.

Slim bekeken hanteert het jonge, getalenteerde duo sinds het gelijknamige debuut uit 2013 slechts hun voornamen omwille van hun muzikale carrière. De soberheid met een bescheiden, akoestische aanpak heeft na een producerswisseling plaats gemaakt voor een voller indiefolk geluid, waardoor de warme stemmen van Lily & Madeleine optimaal tot hun recht komen.

Piano, rhythm gitaar, keyboards en  een spaarzame ritmesectie maken het muzikale palet breder en uitnodigender dan op het voorgaande werk van de dames. Naast de dansbare synthesizer popmuziek van Supernatural Sadness en Can’t Help The Way I Feel flirten Lily & Madeleine in een behoorlijk gladgestreken productie van Daniel Tashian en Ian Fitchiuk met sfeervolle melancholie.

03-05: Amsterdam, Paradiso

www.lilyandmad.com

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.