RSS

TOUR TIP: Europees Debuut van The Weight Band met optredens in Amsterdam, Groningen, Ospel, Sint-Niklaas, Rijkevorsel (uitverkocht) en Leuven

The Weight Band nam met het album “World Gone Mad” misschien wel de beste cd op die de legendarische formatie The Band niet maakte. En eigenlijk mag geen ander gezelschap dat met zoveel recht doen.  The Weight Band ontstond toen Jim Weider en Randy Ciarlante (beide lid geweest van The Band) in de befaamde Levon Helm Barn samen met o.a. Garth Hudson “ Songs of the Band”  speelden en geïnspireerd werden om het erfgoed van die legendarische The Band sound voort te laten leven.

Inmiddels bestaat The Weight Band uit vooral muzikanten die in The Band of The Levon Helm Band of in de periferie daarvan met muzikanten als Garth Hudson en Rick Danko hebben gespeeld. En met “The World Gone Mad” leverden ze vorig jaar een veelgeprezen cd af. Tijdens een optreden speelt het vijftal nog altijd klassiekers van The Band, maar ook eigen werk, die allemaal recht doen aan het Woodstock geluid, waar The Band patent op had.

Lees hier waarom Robert Tilli namens Sugar Mountain denkt dat de optredens van The Weight Band  een feestje gaan worden.

https://www.paradiso.nl/nl/nieuws/the-weight-band-waagt-weer-een-klein-walsje/59345/

03-05: St. Niklaas (B), De Casino
04-05: Ospel, Moulin Blues
05-05: Amsterdam, Paradiso
09-05: Leuven (B), Het Depot
11-05: Groningen, Rhythm & Blues Night, Oosterpoort


Comments are closed.