RSS

Iron + Wine – Our Endless Numbered Days (15th Anniversary Edition)

Our Endless Numbered Days (Deluxe Edition)

15th Anniversary Edition of Iron and Wine’s 2004 masterpiece features 8 exclusive demo’s and liner notes schreeuwt een groenachtige sticker op de hoes van het album “Our Endless Numbered Days” mij toe.  Dit was de opvolger van het op een vier sporen recorder in zijn kamer opgenomen primitieve debuut “The Creek Crank The Cradle” uit 2002, die Sam Beam onder de naam Iron + Wine uitbracht.

Voor “Our Endless Numbered Days” toog hij met een aantal getrouwen naar een professionele studio om een hoeveelheid aan breekbare klanken en folkhamonieën vast te leggen. Fluisterzachte, strelende wegdroommuziek in de stijl van Simon & Garfunkel. Voortkabbelend in een adembenemende atmosfeer. Beam eenvoudig tokkelend op zijn akoestische gitaar,  mandoline of banjo. Geregeld vocaal bijgestaan door zijn zuster Sarah en schaars en ingetogen begeleidt door wat muzikale vrienden.

De verstilde pracht is vijftien jaar na zijn eerste uitgave opnieuw via het SubPop label verschenen. Samen met een begeleidend schrijven van auteur Amanda Petrusich en een achttal demo’s van het officiële album, die soms net meer grofkorreliger, bluesier of primitiever klinken dan de definitieve versies.

www.ironandwine.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.