RSS

Concertverslag: Jerry Leger en Het Ongelijk Van De Wegblijvers

ABO_7206

Vrijdagavond, de Q-Bus aan de Middelstegracht te Leiden.  Of het een gedenkwaardige avond zou gaan worden, moesten we nog afwachten. Voor Jerry Leger kon de dag al niet meer stuk, nadat hij net als vorig jaar volop genoot van ‘The Canal Tour’ langs historische en monumentale bezienswaardigheden. Een Leidse boottrip waar hij geregeld met de pers over sprak, wanneer hem werd gevraagd over de hoogtepunten van zijn eerste Europese tour.

Minder aantal bezoekers dan bij Legers debuut in de Q-Bus  hadden de moeite genomen om naar de Leidse zaal te komen. Waar iedereen vorig jaar smachtend naar de komst van Jerry Leger & The Situations uitkeek leken vele muziekliefhebbers op vrijdag 10 mei dit keer iets anders te doen te hebben.

JL5_ABO_7281

Wat tijdens het optreden opviel was dat het sympathieke drietal (dit keer zonder toetsenist) het americana repertoire op een meer rockende wijze wist over te brengen dan tijdens hun debuut in de Q-Bus in 2018. Meeslepender en melodieuzer met catchy ritmes.  Daarbij zich constant vol overtuiging in het zweet werkend. In anderhalf uur tijd werden we getrakteerd op een ruim vijftien nummers omvattende greep uit zijn oeuvre. Met als extraatjes in de toegift Velvet Undergrounds What Goes On en enkele voorproefjes op het nieuwe album, dat aan het eind van dit jaar zal verschijnen. Een wederom fantastisch concert van een muzikant, die een barstensvol Q-Bus verdient.

24-05: Borger, Van Slag
29-05: Utrecht, TivoliVredenburg

Tekst: Johan Schoenmakers
Foto’s: Theo Koot

 

 

 


Comments are closed.