RSS

Ryan Bingham – American Love Song

American Love Song

Ongelooflijk dat het alweer bijna twaalf jaar geleden is dat het album “Mescalino” van de Texaanse singer-songwriter Ryan Bingham uitkwam.  Zijn debuut knalde er destijds behoorlijk bij mij in. Een sterke plaat, waarmee hij in het muziekwereldje goede sier maakte. En ondanks lovende recensies van de twee jaar later veschenen opvolger  “Roadhouse Sun”  zat er geen schot in zijn carriére en ben ik hem uit het oog verloren.

Nu is er dan zijn nieuwe en inmiddels zesde studio-album “American Love Song”. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Fans van het eerste uur hoeven hun hart niet vast te houden, want ook op deze ruim 65 minuten durende schijf grossiert Bingham met zijn raspend stemgeluid diep in de Amerikaanse rootstraditie.

IJzersterke momenten zoals de rauwe, akoestisch gebrachte blues (Beautiful & Kind, Got Damn Blues, Wolves en America) worden afgewisseld met luchtig mid-tempowerk (Lover Girl, Time For My Mind, Blues Lady) en stevig rammelende en clichématige  rocksongs als Jingle and Go, Nothing Holds Me Down en Pontiac. Een vijftien nummers tellend album waardoor je niet word wakker geschud, maar ondanks zijn lange tijdsduur wel degelijk lekker wegluistert.

www.ryanbingham.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.