RSS

Vandoliers – Forever

Forever

Het moment om naar het nieuwe album van het Texaanse gezelschap Vandoliers te luisteren had volgens mij niet beter kunnen zijn. Prachtig weer met een aangename temperatuur. En soms met een klein wolkje voor het zonnetje past het album “Forever” er ook prima bij. Vandoliers derde alweer en hun debuut op Bloodshot Records.

“Forever”is vastgelegd in acht dagen in Memphis door producer Adam Hill (The Greyhounds, John Paul Keith, White Stripes) in de vermaarde American Recording Studio.  Artiesten onder wie Elvis Presley, Neil Diamond, Dusty Springfield, Aretha Franklin en Bobby Womack hebben daar hun grootste hits opgenomen.

“Forever” is een prima, pretentieloos zomerplaatje met verschroeiende meebrul melodietjes van een band met een gestaag groeiende aanhang. Elke noot klinkt vrolijk. Bij  iedere draaibeurt krijg ik een opperbest humeur. Een open deur voor een hossende massa in een festivalweide. Het zestal van de Vandoliers brengt een aanstekelijke combinatie van cowpunk en outlaw countrymuziek, die door de blazers en viool een prettig, sfeerverhogend texmex sausje meekrijgt.

www.vandoliers.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.