RSS

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen – Happy Hour

Happy Hour

Happy Hour” is het samenwerkingsverband tussen zanger/liedjesschrijver Tim Knol en de vier veteranen van de Blue Grass Boogiemen, waarmee tot het eind van het jaar veelvuldig wordt rondgetourd. Een droom is voor de Noord-Hollander werkelijkheid geworden.  Samen te spelen met de ervaren vakkundige muzikanten, die hij voor het eerst als jong jochie op het podium aan het werk zag tijdens de zoveelste editie van het Utrechtse Blue Highways Muziekfestival.

“Happy Hour”  laat een ander geluid horen van Tim. Na de americanamuziek van zijn solowerk en de garagerockklanken met zijn bandje The Miseries herbergt dit gezamenlijke project met de Blue Grass Boogiemen authentiek klinkende bluegrass. Deze stroming dat je niet moet afdoen als stoffig of conservatief, is vernoemd naar Bill Monroe’s groep Blue Grass Boys, dat op zijn beurt een verwijzing is naar de Amerikaanse staat Kentucky – The Blue Grass State.

“Happy Hour” is opgenomen in de in een historisch pand gelegen MI5 studio, waarvan Knol mede-eigenaar is. Ondersteund door een akoestisch instrumentarium van gitaar, banjo, mandoline, contrabas, dobro en viool en de harmonieuze zangpartijen blijft Tims heldere, maar flinterdun stemgeluid fier overeind. ‘Bluegrass zoals het vroeger werd gespeeld: rauw, eerlijk en vuig’, aldus Tim. Dat alles laten ze op virtuoze, frisse, energieke en opgewekte wijze horen in twaalf tracks en krap 31 minuten. Na het razendsnelle en krankzinnige tempo in de albumopener Crying Shame passeren uiterst melancholische en opzwepende nummers de revue op dit vrolijke en afwisselend plaatje.

24-05: Ovezande, Klomppop
25-05: Den Haag, Sniester
20-07: Lichtenvoorde, Zwarte Cross
25-08: Tiengemeten, Terug naar Tiengemeten
18-10: Goes, ‘t Beest
26-10: Amersfoort, FLUOR
27-10: Amen, De Amer
30-10: Utrecht, TivoliVredenburg
01-11: Almere, De Meester
02-11: Dedemsvaart, Gashouder
03-11: Rotterdam, Rotown
08-11: Tilburg, Poppodium 013
15-11: Zwolle, Poppodium Hedon
16-11: Helmond, De Cacaofabriek
28-11: Groningen, Der AA-kerk
29-11: Deventer, Burgerweeshuis
30-11: Haarlem, Patronaat

www.timknol.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment