RSS

Jeffrey Halford and the Healers – West Towards South

West Towards South

Wie goed bekend is met het rootsrock werk van  de Californische Jeffrey Halford zal aangenaam verrast worden door het recent verschenen album “West Towards South”. Niet verwonderlijk dat ik opveer door de combinatie van Halfords soulvol stemgeluid, zijn verhalende raps en de donkere, muzikale sfeer waar in het titelnummer de vrijbuiters Ambrose en Cyrus worden geïntroduceerd.

Verpakt in een tiental  nummers en geproduceerd met multi-instrumentalist Adam Rossi is “West Towards South” een muzikaal reisverslag over twee broers op weg naar de Garden of Eden, oftewel Californië. Boeiend, melodisch ijzersterk en adembenemend. Een album in tien delen dat je meevoert langs Wild West achtige tafelen zoals het gokken in A Town Called Slow en de goudzoekers in het afsluitende The Ballad Of Ambrose and Cyrus.

Het nieuwe materiaal op “West Towards South” dat mede is gepend door Don Zimmer klokt in totaal ruim 34  minuten. En door het verhalende karakter, de meer uitgeklede songs,  de onvolprezen begeleiding van The Healers en de fijnzinnige groove van Halfords gitaarspel verveelt het album geen moment.  En laat ik ook vooral niet vergeten het prachtige vioolspel van Alyssa Joy Claffey te noemen in het nummer Geronimo.

21-05: Leiden, Q-Bus
22-05: Ede, Live Stage Marnix
23-05: Eindhoven, Café ‘t Rozenknopje
25-05: Puurs (B), Duvel Blues Festival
26-05: Veghel, Café De Afzakkerij
28-05: Oentsjerk, Folk in de Walden
30-05: Ospel, Festival Mijl op Zeven
02-06: Wezel, Karo
04-06: Amsterdam, Q-Factory (Countdown Café)
06-06: Gemert, Jc Bunker
09-06: Leeuwarden, Theater De Harmonie

www.jeffreyhalford.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.