RSS

Jimmie Vaughan – Baby, Please Come Home

Baby, Please Come Home

De Texaanse blues rock gitarist Jimmie Vaughan heeft al een behoorlijk muzikanten leven achter de rug. Vijftig jaar is hij actief in het blueswereldje, nadat hij in 1969 met een van zijn eerste bandjes mocht openen voor de Jimmy  Hendrix Experience.  Vooral in de zeventiger en tachtiger jaren maakte  hij furore met The Fabulous Thunderbirds, waarna hij samen met zijn broer Stevie Ray het sympathieke album Family Style opnam. Vervolgens verschenen er een reeks aan soloplaten, waarvan zijn laatste twee coverplaten dateren van een tijdje terug.

Volgend hierop is het nieuwe studio-album “Baby, Please Come Home” dat wederom vol is gestouwd met eigen swingende, zwierende en bedachtzame r&b, rockabilly, jump-blues en country interpretaties van favorieten waarmee Jimmie mee opgroeide. Glansrijke tijden laat hij herleven met vertolkingen van onder meer Baby, Please Come Home (Lloyd Price), What’s Your Name Chuck Willis), I’m Still In Love With You (T-Bone Walker) en Baby, What’s Wrong,  (Jimmie Reed).

Vanuit zijn tenen laat Jimmy Vaughan de snaren van zijn gitaar spreken. Ook de blazerssectie (Doug James, Greg Piccolo, John Mills, Randy Zimmerman, Kaz Kazanoff, Al Gomez en Jimmy Shortell) en de warme en zuigende orgelklanken (Mike Flanigin) vervullen belangrijke rollen op een heerlijk, ongedwongen album met klasse liedjes. Muziek die een vonk overbrengt en waar het spelplezier uit alle poriën stroomt.

www.jimmyvaughan.com

 

(Johan Schoenmakers)


Your Comment