RSS

Daddy Longlegs – Lowdown Ways

Lowdown Ways

Eerst maar een misverstandje uit de wereld helpen. Ik heb het hier niet over een langpotige trilspin, een enthousiast stelletje Noord-Brabantse vliegvissers, een behendigheidsspelletje, een stomme film uit de begin jaren van de vorige eeuw of een Cinderella achtige musical, die momenteel op Broadway is te zien. Informatie die het internet mij schaft als ik op de naam Daddy Longlegs zoekt.

Ik heb het hier over een onstuimig driekoppig gezelschap uit New York, die op “Lowdown Ways” de vuige en ruigere zijwegen van de blues opzoekt. Rudimentaire muziek waar illustere voorgangers als Howlin Wolf, Dr. Feelgood, MC5 en The Cramps hun sporen duidelijk hebben achtergelaten. Met al deze referenties moet iedereen in staat zijn te bedenken dat Daddy Longlegs 100% uit het juiste hout is gesneden.

“Lowdown Ways” grossiert in gruizige stadse blues van de in de bluesharp microfoon brullende Brian Hurd, de raggende Murat Akturk en Josh Styles op zijn tot het bot gestripte drumstel. Een plaat,  die vies en zweterig klinkt en direct bij je ballen grijpt en niet meer loslaat.

26-05: Weert, De Bosuil

www.officialdaddylonglegs.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.