RSS

REISSUE: Reigning Sound – Abdication … For Your Love

Abdication...for Your Love

“Abdication…For Your Love” van de Amerikaanse formatie Reigning Sound fungeerde in 2011 als een promotioneel weggevertje voor een bekend automerk.  Aanvankelijk als gratis download, maar later ook gelimiteerd verkrijgbaar op cd en vinyl. Een lucratieve deal die Greg Cartwright niet kon laten lopen, ondanks dat de oprichter van de band verzeilt was geraakt in een op hande zijnde bezettingswisseling.

“Abdication…For Your Love” is dan ook het laatste levensteken met enkele oudgedienden op een aantal nummers, aangevuld met een gewijzigde line-up. Niet de minste geringste Dan Auerbach van The Black Keys produceerde het in totaal 21 minuten durende resultaat in zijn toendertijd net zelfgebouwde studio.

Met dank aan het Amerikaanse platenlabel Merge Records, dat zich hoofdzakelijk richt op indiemuziek, kunnen we acht jaar later alsnog officieel genieten van Reigning Sounds uitstekende liedjes op “Abdication…For Your Love”. Een combinatie van soul en garagerock met onder meer als blikvangers Wrights tergende zangpartijen en de oeverloos zeurende hammondorgel. Heerlijke melodieën die rechtstreeks uit de jaren zestig leken te komen.

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.