RSS

Shana Cleveland – Night Of The Worm Moon

Night Of The Worm Moon

Ze doen het even rustig aan bij het Amerikaanse surfrock kwartet La Luz, waarvan zangeres Shana Cleveland frontvrouw is. Een band die ook ons land de afgelopen vijf jaar op de diverse podia te zien en te horen was. Een korte adempauze om je eigen ideëen voor een nieuw solo-project de vrije loop te laten.

Clevelands tweede soloplaat “Night Of The Worm Moon” is doordrenkt met een uitgesproken nachtelijke sfeer. De albumtitel lijkt bedenkelijk veel op die van Sun Ra’s jaren zeventig album “Night Of The Purple Moon”. ‘Gestolen van…’, zoals Shana zelf onlangs met een kleine glimlach verklaarde tijdens een live sessie en interview voor het radiostation KEXP in Seattle. “Night Of The Worm Moon” beluister je niet even snel tussendoor op spotify. Daar maak je tijd voor. Daar ga je helemaal in op.

Waar de rebelse meiden van La Luz vorig jaar verleidelijke, psychedelische surfklanken met dromerige vocalen over ons heenstrooiden op het album “Floating Features”, richt Shana Cleveland met haar soloplaat op de in mineur gestemde liedjes. Stemmige, pastorale folk met een futuristisch sci-fi randje. Het mooist is dat dit op een natuurlijke en vertederende wijze gebeurd.

Alles klinkt fraai en precies zoals het hoort. Een grote verdienste van Shana Cleveland en de muzikanten die om haar heen zijn verzameld onder wie Will Sprott (synthesizer), Johnny Goss (basgitaar), Kristian Garrard (drums), Otie Eshleman (pedal steel) en Abbey Blackwell (contrabas). “Night Of The Worm Moon” klinkt als muziek in je oren, die voor de volle honderd procent bij haar past.

02-11: Den Haag, Paard (Crossing Border)

www.shanacleveland.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment