RSS

Julian Taylor Band – Avalanche

Avalanche

De vlag kan bij mij uit. Taart! Want ik heb hier een release van de Canadese Julian Taylor Band in handen, waar goed over na is gedacht. Een boekje met liedteksten: zwarte letters met witte of gele achtergrond. Formidabel leesbaar. Ook in de uitklapbare cd-hoes vind ik uitgebreide achtergrondinformatie over de acht nieuwe composites.

Naast de fraaie live registraties “Hey Hey Two Two”(2015) vol andermans composities en de twee jaar geleden verschenen “Live At Lee’s Palace” is “Avalanche” na “Tech Noir” (2014) en de ambitieuze dubbelaar “Desert Star” uit 2016 Taylors derde studio-album. Een hardwerkende muzikant uit Toronto. Sinds de late jaren negentig actief in het plaatselijke muziekwereldje met zijn voormalige rootsrockband Staggering Crossing en de huidige Julian Taylor Band. Door het achtkoppige gezelschap omschreven als ‘pilgrims of funk, soul ‘n roll’.

Op zijn recente wapenfeit verwerkt hij een stroom van zijn jeugdherinneringen in de liedjes.  Het live in de Canterbury Sound studio opgenomen “Avalanche” is een zeer persoonlijk album geworden met soepel in het gehoor liggende rootsy jump, funk, groovende rock  en meeslepende soulballads. Die ongedwongen en ontspannen sfeer voelt prettig aan. Of ik drie en dertig minuten zit te luisteren naar een toevallig samenzijn van muzikale vrienden, die liedjes met elkaar spelen.

www.juliantaylorband.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment