RSS

Chip Taylor – Whiskey Salesman

Whiskey Salesman (CD+DVD)

Via zijn verleden als broodschrijver van liedjes, waarmee onder meer Merrilee Rush, The Troggs en The Hollies indertijd hits scoorden tot een eerlijke bescheidenheid als mompelman met zijn huidige repertoire. Taylor draait er zijn hand niet meer voor om. Drie jaar geleden heeft het unicum onder de akoestische verhalenvertellers terecht een plekje bemachtigd in de ‘Songwriter’s Hall Of Fame.

Wat maakt “Whiskey Salesman” afwijkend van fluisterwerk als “The Little Prayers Trilogy”(2014), “Little Brothers” (2016), “I’ll Carry For You” (2016), “A Song I Can Live For” (2017) en “Fix Your Words” (2018)? Zijn veertigste album is een dubbelaar geworden. Op zijn nieuwe worp brengt hij op zijn kenmerkende, intimistische en sobere wijze elf nieuwe composities. Bijgestaan door John Platania (gitaar), Goran Grini (piano), Grayson Walter (contrabas), Bonnie Sue Walters (viool) en Katrine Grini (drums).

Omdat de meeste liedjes in de ‘we’ vorm zijn geschreven (chip en zijn ene speciale liefde) had “Whiskey Salesman” ook de ondertitel ‘love songs for Joan’ kunnen dragen.  Als bonus is een dvd toegevoegd met alle liedjes van zijn nieuwe album.

Chip zingt op zijn favoriete plekjes – zijn huiskamer en zijn Ierse stamkroeg – de kijker in alle oprechtheid toe. Je voelt je met deze persoonlijke benadering betrokken als Taylor via oude foto’s en videofragmenten van hem, Joan, zijn dierbare vrienden en het samenzijn met de familie tijdens Thanksgiving Day herinneringen ophaalt.  Beelden uit zijn jeugd en het walsende tweetal in het afsluitende In The Stillness of The Night, waarvan wij deelgenoot zijn levert bij de keel grijpende mooie momenten op.  Persoonlijke getinte liedjes, die nog altijd een uitlaatklep zijn om authentieke emoties in de strijd te gooien. Dat maakt”Whiskey Salesman” het aanschaffen meer dan waard is.

20-04-2020: Eindhoven, Meneer Frits
21-04-2020: ‘s-Hertogenbosch, Blue Room Sessions
23-04-2020: Utrecht, TivoliVredenburg

www.trainwreckrecords.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.