RSS

Dawn Brothers – Next Of Kin (Deluxe Edition)

Laaiend enthousiast was de pers over het samenwerkingsalbum “Next Of Kin” van The Dawn Brothers met DeWolff, Tim Knol, Merel Sophie, Coal Harbour en vele, andere muzikale vrienden uit ons vaderlandse rootswereldje. Op vinyl verschenen in april¬†tijdens de tiende editie van Record Store Day. Verbroedering alom op dit bijna 25 minuten schijfje.

Roots, roots en nog eens rootsmuziek om blij van te worden. Tijdloze muziek met die vertrouwde meerstemmigheid en die jankende pedalsteel, waar je op je gemak bij voelt en die herinneringen oproepen aan The Band, Gram Parsons, Neil Young en noem maar op. Dat zijn goede referenties. Een soort van jubelzang op mijn en uw helden. “Next of Kin” is dan ook een prima album met zes gezamenlijke composities van onberispelijke kwaliteit, die verre van origineel klinken, maar dat kan geen hond schelen.

Vanwege de lovende reacties is een uitgebreide editie van “Next of Kin” verschenen met vier liedjes, die het gezelschap bracht tijdens hun releaseshow in de unieke entourage van het Amsterdamse Zonnehuis. Een optreden waar je alle muzikanten zich horen uitleven.

De extra liedjes bevatten live opnames van het nummer Kill Me Tomorrow wat ook in een studio uitvoering op Next Of Kin voorkomt en drie composities van het album Stay Out Late van The Dawn Brothers. Als je het vinylalbum nog niet in huis heb is de aanschaf van de deluxe edition meer dan de moeite waard.

20-08: Groningen, Noorderzon Festival
24-08: Amsterdam, Once In A Blue Moon Festival
21-11: Utrecht, TivoliVredenburg
06-12: Eindhoven, Effenaar
07-12: Zwolle, Hedon
08-12: Zoetermeer, Boerderij
12-12: Sittard, Volt
13-12: Arnhem, Luxor Live

www.dawnbrothers.com

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.