RSS

Concert Verslag: Little Steven & The Disciples Of Soul in het Utrechtse TivoliVredenburg

Terwijl de prioriteiten van Bruce Springsteen ergens anders liggen hebben zijn bandgenoten van de E Street Band volop tijd om zich te focussen op hun solo carrière. Zo wekt gitarist Little Steven zijn oude band opnieuw tot leven. Samen met The Disciples Of Soul trekt hij inmiddels alweer 2.5 jaar over de wereld. De band is dan ook volledig opgewarmd voor haar optreden op 19 augustus in Utrecht. In de grote zaal van Tivoli zet de E Street Band gitarist een swingende rock ’n roll show neer.

Met veertien personen staat het podium flink vol. Zo vol dat de muzikant niet in de eerder aangekondigde Pandora past, maar noodgedwongen moet uitwijken naar de Grote Zaal. Een zaal die Little Steven met het grootste gemak inpakt. Geen wonder want ook deze zaal is voor de rocker een klein formaat in tegenstelling tot de Bruce Springsteen shows. Met volle vaart raast Steven door het heilige vuur van een serie knallende rock ’n roll liedjes. Binnen een paar minuten staat iedereen in het “soulclap” ritme mee te klappen en te deinen. De drie zangeressen zwepen de boel op en de blazers lopen regelmatig naar voren voor een goed ingestudeerde solo. De liefde voor de oude soulmuziek krijgt met een flinke dosis rock ‘n roll nieuwe energie.

Gelukkig pakt Little Steven op een gegeven moment ruimte voor andere ritmes. Er is mambo en reggae, maar echt mooi zijn de klassieke rootsrock liedjes. Hier levert Little Steven met zijn bandleden prachtige momenten. Neem bijvoorbeeld het Southside Johnny nummer Little Girl So Fine waarin de gitarist kalm zingt. Prachtig komen melancholie en klassieke rock ’n roll samen. Nog mooier is, het eveneens van Southside Johnny afkomstige, Love On The Wrong Side Of Town waar de geest van Clarence Clemons doorheen waait met een prachtige saxofoonsolo.

Het optreden wordt verpakt door het innemende karakter van Little Steven. De jaren zijn duidelijk gaan tellen, maar met zo’n imposante band achter je valt het optreden geen moment stil. Steven vertelt dat hij vroeger vernieuwend was door met een politieke boodschap te komen, maar er tegenwoordig zo veel politiek is dat het gewoon belangrijk is om eens lol te hebben. Dat brengt hij zeker. Op knappe wijze combineert Steven het echter subtiel met het politieke. Zelden is een onderwerp als discriminatie zo swingend als vandaag tijdens Sun City. Dat vergt een zekere klasse en de soulshow van Little Steven vanavond was van een bovenklasse.

www.podiuminfo.nl

(Karst Jaarsma)


Comments are closed.