RSS

The Atom Age – Cry ‘Til You Die

Cry 'Til You Die

Nadat ik de naar mij toegestuurde videoclip van het nummer Never Looking had gezien was ik terstond fan van The Atom Age. Wat een heerlijk nummer, zeg. Ik schroomde dan ook niet om gelijk een downloadlink van het nieuwe album “Cry ‘Til You Die” te vragen. Een album om vanaf de eerste seconde voor te vallen. Stilzitten is onmogelijk.

Het vijfkoppige gezelschap uit Oakland The Atom Age kent geen zijwegen. Kort, bondig en vol gas is het devies. Dat lukt ze bijzonder goed op de tien nummers, die in totaal 25 minuten duren en live in de studio te San Jose zijn ingespeeld. Een brok adrenaline. De productie van Dave Schiffman (Chris Cornell, Race Against The Machine) is rauw en spontaan. Er is gelukkig weinig aan gedaan om het prettig te laten klinken. Want dit soort magistrale muziek hoort naar een penetrante zweetlucht te stinken.

Je word volledig weggeblazen door de primitief klinkende garagepunk, surf en rock ‘n roll riffs.  Een genre waarbij ik mij afvraag of er enig enthousiasme voor is in mijn vriendenkring. Je moet een beetje gek zijn om lang te luisteren naar de hysterische zangkunsten van Ryan Perras en het beulswerk op de electrische gitaren. Samen met Fred Brotts rammende inzet op de keyboard, de smerig honkende geluid van de saxofoon en de stortvloed aan ultra snelle punkritmes maakt “Cry ‘Til You Die op mij een verpletterende indruk.

The Atom Age is typisch zo’n band, waarvan je meteen een kick krijgt, of waarvan je de haren rechtop gaan staan. Liefhebbers van The Sonics, The Stooges, The Cramps, Fugazi en Link Wray moeten zeker even naar de pure directheid gaan luisteren. Een heerlijk album van een band, die volgens mij op het podium nog vele malen leuker is.

http://theatomage.squarespace.com/

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.