RSS

Sam Baker – Horses and Stars

Horses and Stars

Zo af en toe ontvang ik als recensent van het Altcountryforum albums, waarvan ik denk: ‘hoe heb je dit in Godsnaam uit kunnen brengen’. In die categorie valt wat mij betreft zeker het album “Horses and Stars” van de rijkelijk getalenteerde Texaanse rasverteller en schilder Sam Baker. Bedachtzaam praatzingend met een sobere, muzikale omlijsting. Alles staat in dienst van zijn fraaie teksten.

“Horses and Stars” is een live cd en opvallend genoeg een onpersoonlijke. Tijdens optredens begeleidt hij zichzelf op de akoestische gitaar en vertelt tussen de nummers door zijn persoonlijke verhalen. Jammer genoeg ontbreken de verbindende anekdotes en brengt hij bekend werk met sterk de nadruk op het drieluik “Mercy”, “Pretty World” en “Cotton”

Een enkel ‘thank you’ en het applaus van het publiek wordt na ieder nummer vakkundig en direct in de kiem gesmoord. Net of de fade-out knop het favoriete speeltje is voor de samensteller van dit album. Dit roept irritatie en boosheid op bij mij. En dan denk ik: wel mekkeren als er toevallig een bootleg in omloop zou zijn met wel een uitstekende registratie en een live-ervaring. Verder niets dan lof over zijn zelfgeschilderde hoesontwerp en de indrukwekkende, intieme schoonheid van zijn composities op deze plaat, die vorig jaar july in Buffalo is opgenomen.

16-01-2020: Arnhem, Luxor Live
17-01-2020: Nieuwendijk, Xinix
21-01-2020: Rotterdam, Walhalla
22-01-2020: Utrecht, TivoliVredenburg
25-01-2020: Wormerveer, Flux op locatie

www.sambakermusic.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.