RSS

Banty Holler – Wired For Sound

Afbeeldingsresultaat voor amazon banty holler wired

Neile H. Coe oftewel de in Chicago geboren muzikant Banty Holler resideert al een poosje in ons land, na diverse omzwervingen door Europa.  Van die ‘erg vriendelijke gozer met zijn mooie rauwe stem, die gewoon lekker uit zijn hart zingt’ zoals diverse muziekliefhebbers op zijn gigstarter pagina hebben geschreven, zijn in de loop der jaren een aantal ep’s verschenen met een zes á zevental liedjes.

In een tijd waar de streamingdiensten steeds meer domineren is dit een slimme aanpak om niet gelijk het achterste van je tong te laten zien, maar mondjesmaat jouw publiek van ‘nieuw’ werk te voorzien. Inderdaad, tussen aanhalingstekens, want op zijn meeste recente wapenfeit “Wired For Sound” trakteert Holler ons live in de studio met zijn stem en akoestische c.q. elektrische gitaar op zes nummers van anderen. De Chicago blues met country en rock ‘n roll uitstapjes. As raw as you can get.

Krap dertien minuten duurt het schijfje. En geloof me, na het afsluitende en gedreven Good Golly Miss Molly, dat wereldberoemd is geworden in de uitvoering van Little Richard, smaakt Banty Holler en zijn liedjes naar veel meer.  Ik hoop van ganser harte dat ik dit stukje niet voor de kat zijn viool heb geschreven. Maar dat jullie zijn liedjes via spotify en youtube beluisteren of zelfs een of meerdere van zijn werkjes gaat aanschaffen.

31-08: Den Haag, ‘t Hoekpandje
12-09: Den Haag, Café de Steegh
05-10: Den Haag, Polfest!

https://www.facebook.com/bantyholler/

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.