RSS

Foto Verslag van Ruston Kelly op Once In A Blue Moon Festival 2019

Foto’s + Tekst: Theo Koot

 

Op verzoek van de fotograaf – wie zijn wij om dit te weigeren – extra aandacht voor het, naar zijn idee, fantastische optreden van Ruston Kelly op de tweede editie van Once In A Blue Moon. Kelly was, anders dan Courtney Barnett of Eels, zo’n artiest, die wél prima past in de doelstelling van het festival: Het presenteren van een diversiteit aan americanastijlen. De organisatie van het Once In A Blue Moon Festival heeft inmiddels de doelstelling van het afgelopen jaar enigszins bijgesteld, maar belooft nog altijd ‘a full day of the best americana, country, folk, blues & roots rock music”. En de uit South-Carolina afkomstige Ruston Kelly leverde met een heerlijk uurtje rootsrock muziek daar een uitstekende bijdrage aan.

Centraal in zijn optreden stond het vorig jaar verschenen, prachtige album “Dying Star”, waarin Kelly vertelt over de overdosis die hem bijna fataal werd (door hem de Blackout genoemd) en vooral ook over zijn herstel. Een herstel dat leidde tot een relatie met countryster Kacey Musgraves en tevens tot het juweeltje Dying Star. Twee donkere nummers daargelaten resulteerde dat dan ook tot een optimistisch concert, waarin hij soms hartverscheurend uithaalde, lekker soleerde en een strakke set neerzette.

 

Speellijst: Hurricane in my Head/Blackout/Black Magic/Paratrooper’s Battlecry/Jericho/Faceplant/Teenage Dirtbag/Mockingbird/Asshole

 

ABO_8421

 

ABO_8441

 

ABO_8447

 

ABO_8451


Comments are closed.