RSS

King Of The World – Connected

Afbeeldingsresultaat voor king of the world connected

Wat opvalt bij nadere inspectie van de meervoudig uitklapbare hoes van het album “Connected” is het ontbreken van gitarist Erwin Java en de naam van nieuwkomer Stef Delbaere in de huidige samenstelling van King Of The World. De 63-jarige muzikant uit Groningen heeft zich sinds vorig jaar op zijn solo-carrière gestort in het verlengde van zijn in 2017 verschenen  album “Keepin’ It Real”.

Het was even de vraag hoe het recent uitgebrachte studio-album van King Of The World zou klinken met de Gentse snarenvreter in de gelederen. Al na de eerste kennismaking van “Connected” in mijn cd-speler is het antwoord vrij eenvoudig te geven: overtuigend zonder attitude. Misschien net een tikkie melodieuzer, speelser en energieker dan hun voorgangers, maar nog altijd met de magie van het samenspel. Het klopt allemaal met als afsluiter een vocale gastrol voor zangeres Simone Roerade in het nummer Space Captain. King Of The Worlds interpretatie van de door singer-songwriter Matthew Moore geschreven compositie, die onder meer door Joe Cocker, Barbara Streisand en The Black Crowes al op plaat werd gezet.

Geschroeid op de leest van de drie jaar geleden verschenen “Cincinnati” bewijst het nieuwe album wederom de onverwoestbare status van King Of The World in het Europese blues en rockcircuit. Een reputatie die de band in hun zeven-jarig bestaan heeft opgebouwd met een vijftal albums en ontelbare shows in binnen- en buitenland.

Zoals gebruikelijk zijn de liedteksten van de negen fraaie composities afkomstig van zanger en basgitarist  Ruud Weber en is de muziek een creatieve groepsaangelegenheid. Nieuweling Stef Delbare laat zich niet onbetuigd met de ene na de andere felle gitaarsolo. Maar het is vooral de intensiteit die de spannende wisselwerking voortbrengt tussen het viertal, wat deze plaat maakt tot een bijzonder boeiend geheel.

 07-09: Zeist, De Peppel
20-09: Hengelo, Metropool
21-09: Tilburg, Heyhoef Backstage
28-09: Borger, Vanslag
04-10: Lelystad, Corneel
25-10: Dordrecht, Bibelot
26-10: Hoogland, De Noot
27-10: Helmond, Bluesroute Helmond
17-11: Hilversum, Vorstin
23-11: Oudewater, Muziekhuis
06-12: Hoogeveen, Podium
22-12: Drachten, Iduna

www.kingoftheworld.eu

(Johan Schoenmakers)


Your Comment