RSS

Joseph Parsons – Digging For Rays

Digging for Rays

Niet iedere ‘Parsons’ voldoet aan een legendarische status. Ondanks zijn achternaam spartelt Joseph, een in Duitsland residerende Amerikaanse muzikant, met zijn bondige popliedjes zo’n twintig jaar en dertien albums in de marge. Maar goed, de man heeft er gezien zijn productiviteit nog altijd lol in, heeft een trouwe schare aan fans opgebouwd en levert consistente kwaliteitsplaten af. En nog steeds met een fantastische stem. Het harde werken zou een keer beloond mogen worden met een beetje commercieel succes.

Mocht je iets van rock ‘n’ roll of muziek met een rauw randje zoeken, dan ben je bij Parsons laatste worp “Digging For Rays” aan het verkeerde adres.  Op zijn nieuwe plaat strooit hij vooral met lichtvoetige popliedjes met uitgekiende arrangementen en gloedvolle melodieën. Met veel zorg opgebouwd en van kop tot staart uitgewerkt, waarop amper buiten de lijntjes wordt gekleurd. Maar ja, is dat een zonde?

Op het live in de studio opgenomen “Digging For Rays’ waarbij nauwelijks gebruikt is gemaakt van overdubs klinkt Joseph met zijn band als een hecht en verrassend goed op elkaar ingespeeld gezelschap. Op zoek naar een sprankje hoop en licht in de  duisternis in deze verrotte wereld.

www.josephparsons.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment