RSS

Suzanne Santo – Ruby Red

Ruby Red [Explicit]

Eerst was het een heimelijk verlangen, maar ik maak het nu wereldkundig. Ik ben verliefd! In de wolken van de heerlijk in het oor liggende soepele en sexy vocalen van Suzanne Santo, die perfect balanceren tussen rauw en krachtig. Als ik een pakketje cd’s binnenkrijg neus ik altijd eerst naar het onbekende. De namen die mij niets zeggen. Dat maakt nieuwsgierig. Daarbij viel mijn oog op het album “Ruby Red” van de 33- jarige uit Cleveland, Ohio afkomstige Suzanne Santo.

Samen met zanger en gitarist Benjamin Jaffee vormt zij het americana duo HoneyHoney waarvan het afgelopen decennium een drietal americana albums zijn verschenen. Met “Ruby Red” voegt zij een nieuw hoofdstuk toe aan haar muzikale carrière. Santo’s eerste solowerk dat vorig jaar in eigen land verscheen is nu ook verkrijgbaar in de Benelux. Een album waarop de Amerikaanse zangeres met Butch Walker, tevens producer van “Ruby Red”, het overgrote deel van het instrumentarium voor rekening neemt.

Een album met een eigen smoel en zelfgeschreven liedjes met melodielijnen die in je trommelvliezen krassen. Suzanne walst met een overdosis aan donkere countrypop, soul en een pittig americana-geluid over je heen. Laverend tussen een wereld van bitterheid en oprechte kwetsbaarheid. Een emotionele rollercoaster van alcohol,  liefdespijnen en ware passie. “Ruby Red” klinkt soms bedaard en treurig danweer vol grote branie en uit de tenen met centrale rollen voor Walkers dynamisch gitaarspel en Santo’s gedreven vioolspel. En natuurlijk DIE stem van Suzanne!

13-09: Amsterdam, Paradiso Noord

www.suzannesanto.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 

 


Your Comment