RSS

Marry Waterson & Emily Barker – A Window To Other Ways

A Window to Other Ways

Waarom het plaatje van de Britse Marry Waterson en de Australische Emily Barker zich nu pas aan mij opdringt terwijl het zich een aantal maanden in mijn cd-wisselaar bevindt is voor mij een vraag. Maar het komt wat mij betreft goed uit.

De fascinerende middenweg tussen neofolk en psychedelica en de soms rustgevende zangpartijen hebben duidelijk iets herfstigs.  Muziek die je nu sneller omarmt dan met zonnige dagen en hogere temperaturen, toen het album verscheen.  Voor mij zou het dan vrij ongemakkelijk hebben aangevoeld.

Want wat Marry en Emily op “A Window To Other Ways” doen is het scheppen van een dromerige stemming. Omgeven van hun prachtige vocalen. Muzikaal ingekleurd door het duo met fraaie banjo-, contrabas en pianopartijen, geruggesteund door producer Adem Ilhan op de cello.

In een ondoorbroken keten van melancholie en psychedelische rookgordijnen meanderen twaalf adembenemende nummers tussen licht en donker. Het weet mij tot overdenkingen te bewegen over alle aspecten van het leven zonder dat mijn aandacht wegdrijft van de muziek. Je sluit je ogen en geniet intens van de kwetsbare schoonheid die je oorschelpen binnendringt.

www.marrywaterson.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment