RSS

Kyle Craft & Showboat Honey

Showboat Honey

Grenzen durven te overschrijden. Een acceptabele scheidingslijn tussen goed en goed fout. Dat mag ik persoonlijk wel. De reclame slogan voor Rivella light ‘Een beetje vreemd, maar wel lekker’ was in de jaren negentig niet weg te denken op de nationale tv. Een kreet die ook zo kan gelden voor het gelijknamige album van Kyle Craft en zijn begeleidingsband Showboat Honey.

Want op het, samen met twee bandleden geproduceerde, derde album gaat de uit Portland, Oregan afkomstige singer-songwriter op een eigenzinnige en theatrale wijze ongegeneerd in de weer met glamrocktrekjes, powerpop, garagerock en jaren zestig folkrock. Soms klein en verfijnd, danweer groots, over de top en meeslepend vol dramatiek, strings, uitmondend tot een compacte rockopera.

Referenties te over op “Kyle Craft & The Showboat Honey”. Van T-Rex en David Bowie tot Elton John, Patti Smith, Oasis en John Lennon. Maar los daarvan laat deze plaat, naast Crafts falsetto waar je tegen moet kunnen, bovenal een opvallend aanstekelijk geluid horen. Wij krijgen een doorkijkje in de hersenpan van de excentrieke Amerikaan, waar het draait om teleurstellingen en geluk. Degene die het beste kan omgaan met tegenslag, heeft de meeste kans op voorspoed.

https://www.subpop.com/artists/kyle_craft

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment