RSS

Fischer-Z – Swimming in Thunderstorms

Swimming In Thunderstorms

Marliese, Pretty Paracetamol, So Long, Remember Russia, The Worker. Wie kent ze niet? Catchy popdeuntjes met een vlotte of melancholische sfeer. Het handelsmerk van Fischer Z in de begin jaren van de band, waarmee vooral in Duitsland en ons land aardig wat bekendheid werd vergaard. Pinnige new wave met reggae invloeden. Opgefleurd met John Watts’ herkenbaar stemgeluid, sterk toetsenwerk en gedreven gitaarpatijen.

Na het weinig overtuigende “Ether” uit 2002 – meer een veredeld solo-album van John Watts, dat hij uitbracht onder de bekende groepsnaam, verdween de band uit het zicht. Na een afwezigheid van dertien jaar keerde Fischer-Z terug in een gewijzigde samenstelling. “Swimming In Thunderstorms” is inmiddels het derde album na een lang verblijf in de anonimiteit.

Ook op het in Amsterdam opgenomen nieuwe album van Fischer-Z wordt de bekende formule gehandhaafd, hoewel de meeste nummers minder dans georiënteerd zijn. Naast mijn favoriete nummer The Islamic American ontbeert het wat mij betreft verder aan echte uitschieters met die vertrouwde pakkende synthesizer en gitaarmelodieën.  Het repertoire komt geregeld wat stroef over, is zeker niet slecht maar ook niet geniaal.

17-10: Venlo – Poppodium Grenswerk
18-10: Utrecht – TivoliVredenburg

www.fischer-z.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment